21 april 2023

Week van de Teek

Week van de teek

 

De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties.

Wist u dat een onschuldige tekenbeet voor honden tot gevaarlijke complicaties kan leiden?

Een teek bij honden is vrijwel altijd ongevaarlijk als de teek op tijd verwijderd wordt. Toch kan een tekenbeet bij honden een enkele keer grote gevaren met zich meebrengen.

Misschien weet u niet precies hoe u uw hond op teken kunt controleren, of hoe u ze het beste kan verwijderen. Vandaar dat ik, Christel van Just Jercha’s, dit blog heb geschreven met de meest nodige informatie!

Klopt er iets niet of heeft u een aanvulling dan kunt u dat in de reacties vermelden.

 

Lees meer »
18 maart 2023

Wanneer de zon weer gaat schijnen.

Wanneer de zon weer gaat schijnen.

 

De dagen worden langer en de temperatuur klimt langzaam uit het dal.

Mensen gaan weer naar buiten, de wandelingen worden langer.

Voorzichtig komen, hier en daar, de eerste parasols naar buiten en steeds vaker zie je de zonweringen naar beneden staan.

Alles ontwaakt met het stijgen van de temperatuur.

De zin, uit een zeer bekend liedje, “alles ziet er anders uit als de zon schijnt” is zo waar!

 

Er is echter ook een keerzijde aan deze. Voorjaarsachtige, omstandigheden.

Het legertje ongedierte ontwaakt ook, met name de teken baden zich graag in de zon en het liefst in de vacht van uw hond.

 

De Just Jercha’s Pets De-Luxe Teek2Go tekenband kan hier een effectieve oplossing voor zijn. Volledig handgemaakte kralenband met originele EM-X kralen.

 

 De fraai vormgegeven De-Luxe Teek2Go antitekenband is een waar sieraad voor uw hond en teken….die vinden er niets aan.

Door de jaren heen hebben wij veel reacties en ervaringen verzameld van hondeneigenaren die hun “beste maatje” hebben voorzien van een Teek2go, anti vlooien en tekenband van Just Jercha’s Pets.

Het zijn deze reacties en ervaringen die ons sterken en de energie geven om dit, onmisbare, sieraad te blijven aanbieden.

Het team van Just Jercha’s Pets maakt met heel veel liefde iedere Teek2Go tekenband met de hand en zorgt voor steeds weer een nieuwe De-Luxe variant.

Zo heeft u en lekkere lange wandeling met uw hond die, met de Teek2Go tekenband, de teken doet vluchten en een mooi , veilig en 100% natuurlijke sieraad heeft. Dat is toch WIN-WIN?

Kijk eens rustig rond op onze website: www.justjerchaspets.nl  voor ons nieuwe collectie en alle nodige informatie.

 

Lees meer »
17 oktober 2022

Dryup hondenbadjas

De hondenbadjas

 

Was ik vroeger, eigenlijk nog wel een beetje, iemand die een beetje raar opkeek van glitterjasjes en handtasjes voor honden, tegenwoordig kijk ik daar toch wel een beetje anders tegenaan. Goed die glitterjasjes, sjaaltjes en wat er nog meer te krijgen is kan nog steeds mijn goedkeuring niet verdragen, er zijn tegenwoordig toch wel functionele kledingstukken voor onze viervoetige vrienden te verkrijgen.

Ik zal er vandaag een uitlichten, de Dryup hondenbadjas een zeer functioneel kledingstuk.

Deze badjassen zijn gemaakt van 100 % katoen maar zodanig geweven dat we het badstof mogen noemen. Ze zijn er met en zonder lange mouwen. Zeker in dit en het komende jaargetijde een onmisbaar item voor de hondenbezitter. Na het uitlaten of het buitensporten, het zwemmen of bij wat voor activiteit dan ook, in ieder geval alles waar de hond nat van wordt is de badjas fantastisch.

De Dryup badjas voor honden neemt geweldig vocht op, de hond is zo droog, spieren blijven warm en door het draagcomfort zal de hond er geen hekel aan hebben. Ik, als iemand die vroeger nog weleens raar opkeek, bij kledingstukken voor huisdieren kan alleen maar zeggen dat deze badjassen zeer functioneel zijn. De auto blijft droog en schoon, binnenshuis blijft het schoon en droog, de hond blijft lekker warm en is snel droog. Dit is dus een kledingstuk voor honden waar je echt wat aan hebt en dat allemaal zonder glittertjes.

Meer informatie vind u op onze site: Dryup hondenbadjas

Lees meer »
1 maart 2022

Robuuste hondenkoeken

Robuuste hondenkoeken

 Het is en blijft zo Leuk om zelf uw hondenkoeken bakken!

Vandaag geprobeerd Robuuste hondenkoeken te bakken en ik zeg: geslaagd!! Dus uiteraard deel ik het recept met mijn vaste lezers.

 

 Zelf hondenkoekjes bakken is heel simpel met de matten van #Collory en veel leuker dan kopen in de winkel. En u bepaalt zelf de ingrediënten, dus ideaal voor honden met een allergie, overgewicht of juist lastige eters.

Bekijk nu onze nieuwe Collory bakmatten voor super prijzen.

 

Lees meer »
24 december 2021

🐟 Tuna Melt, hondenkoekjes met De Collory Bakmat 🐟

 

🎣Nog snel voor de kerst nog een paar mooie, gezonde koekjes met de Collory mat gebakken , want ook de honden mogen toch extra genieten met de kerstdagen?

Vandaag een van mijn favoriete recepten, een beetje "gepikt" en een beetje mijn eigen idee: 

 

🐟De Tuna Melt, hondenkoekjes:🐟

 

Ingrediënten:

🎏 blikje tonijn op water ( 150gr uitgelekt)

🧀50 ml kokosmelk ( karnemelk/hüttenkäse/yoghurt)

🎏4-6 eetlepels Parmezaanse kaas

🧀3 eieren

🎏aardappelzetmeel

🧀1 eetlepel zonnebloemolie

🎏1 theelepeltje  groene spirulina poeder. ( kan, maar niet noodzakelijk)

 

Werkwijze:

🧀meng de eieren, kokosmelk, zonnebloemolie en de Parmezaanse kaas goed door elkaar.

🎏Voeg al roerende de aardappelzetmeel toe tot dat er een mooie substantie ontstaat ( vergelijkbaar met pannenkoek beslag)

🍪Verdeel het over de bakmat(ten) en laat het even rusten.

🎏20 a 30 minuten in de oven op 150°.

 

🎣Let op dit zijn richtlijnen, iedere oven is anders dus houd de koekjes goed in de gaten.

🧀Even af laten koelen, aan de lucht laten drogen en dan Genieten!

🎣Dit zijn een van de lievelingsrecepten van onze 4 honden meidjes.

 

🤶 Just Jercha's Pets wenst iedereen hele fijne en Smakelijke feestdagen !

 

Lees meer »
12 december 2021

🥬 🎄Geen kerst zonder honden kerstkoekjes 🥬🎄

Dit weekend de Collory sterretjes bakmat uitgeprobeerd en wat een genot om met de Collory mat te mogen werken. Als de baktijd is verstreken en je haalt de mat uit de oven vallen de koekjes zo uit de bakmat, echt ideaal.

 

Tja groene sterretjes was mijn uitdaging, niet dat onze Jack meiden dat nou zo belangrijk vinden, maar ik vind het leuk!

Groene spinazie sterretjes

 

Ingrediënten:

🟢ca. 200-250g verse spinazie

🟢200g cottage cheese

🟢4 eieren

🟢aardappelzetmeel

🟢1 eetlepel zonnebloemolie

🟢1 eetlepel appelazijn ( dit houdt de kleur iets beter vast)

🟢1 theelepeltje  groene spirulina poeder.

 

Werkwijze:

🍪 meng de spinazie, cottage cheese, eieren, zonnebloemolie en de appelazijn goed door elkaar.

🍪Voeg al roerende de aardappelzetmeel toe tot dat er een mooie substantie ontstaat ( vergelijkbaar met pannenkoek beslag)

🍪Verdeel het over de bakmat(ten) en laat het even rusten.

🍪20 a 30 minuten in de oven op 150°.

 

🎄Let op dit zijn richtlijnen, iedere oven is anders dus houd de koekjes goed in de gaten.

🎄Even af laten koelen, aan de lucht laten drogen en dan Genieten!

✨Goedgekeurd door onze 4 dames van de smaakpolitie

             Smakelijke feestdagen en tot snel.

 

Ook op zoek naar een Collory bakmat?

Bekijk ze in mijn webwinkel: Collory bakmat

 

Lees meer »

Teek2Go, anti-teek (en vlooien)band de hit van 2021

“Als teek ben je dus nergens meer veilig in dit land. Het is gewoon verschrikkelijk, vroeger kon je nog wel eens lekker, ongegeneerd, je eigen volzuigen op de hond van een willekeurige voorbijganger. Tegenwoordig is dat er niet meer bij, de oorzaak: hondeneigenaren hebben de anti-teken en vlooienbanden omarmt. Alle soorten en maten heb ik de revue al zien passeren, gif, natuurlijk, kralen, magneten ik heb gewoon geen leven meer.”

Lees meer »

Goughnuts is een zege!

Al zolang wij honden hebben, zijn wij op zoek naar een speelgoed dat niet scheurt, breekt of in duizend stukjes de lucht ingaat wanneer onze vijf monsters, gelijktijdig, hun bijtkracht demonstreren. Regelmatig hebben wij denkbeeldige begrafenissen gehad van varkentjes, schaapjes, tennisballen enfin wat voor soort poppetjes of speelgoed dan ook. Altijd eindigde trek en bijtspelletjes in hetzelfde scenario, rondvliegende witte plukken opvul spul danwel plastic stukken van wat eens een geheel was en een laatste gang naar de prullenbak. Hier moet toch een alternatief voor zijn. Lang hebben we gezocht, soms was een tip van hondenbezitters met hetzelfde probleem voldoende, om ons in de goede richting te dirigeren. Uiteindelijk zijn wij in Amerika beland, hier wordt een bijna onverwoestbaar speelgoed gefabriceerd wat maar een doel dient: de Goughnuts! (bijna) onverwoestbaar speelgoed wat veilig is voor de hond. Dit speelgoed is van duurzaam rubber en heeft een levenslange garantie. Uiteraard waren wij zeer geïnteresseerd maar sceptisch. Levenslange garantie is best lang zeg maar. Toch bleek het allemaal waar te zijn, de Goughnuts ringen en de Goughnuts sticks zijn voorzien van een andere kleur kern, is deze kern zichtbaar dan is het speelgoed niet meer veilig voor uw hond. Rood is NO. Stuur het speelgoed terug en Goughnuts vervangt deze. Er zijn ook andere speeltjes, zonder binnen kern, maar met dezelfde garantie. Is uw Goughnuts beschadigd wordt deze, uiteraard na beoordeling, vervangen. Na gesprekken met de fabrikant en onze leverancier hebben wij besloten om dit speelgoed te laten testen door ons sloopbedrijf, de firma vijf Jack Russells, ik weet niet of het aan mij lag maar ik meende toch enige teleurstelling te bespeuren dat de Goughnuts niet direct kapot ging maar ze vonden het geweldig. Natuurlijk willen wij dit niet voor ons zelf houden en hebben besloten de Goughnuts op te nemen in ons assortiment. Voor elke soort bijter zacht, hard, keihard is er een Goughnuts. Kijk voor meer informatie maar even op de website www.justjerchaspets.nl , ik ga lekker naar buiten met de honden en de GoughNut gaat mee.

Lees meer »

Ook met kauwen staat veiligheid voorop

Naar aanleiding van een aantal vragen met betrekking tot de voordelen van de Tasty Bones hier mijn advies:De Tastybone is uitermate geschikt voor honden die op een veilige manier graag ergens aan kauwen of knagen. U kunt met een gerust hart uw hond met de Tastybone alleen laten.Natuurlijk zijn er tal van puur natuur kluiven, maar de buffelhuid kan zorgen voor fikse verstoppingen en diarree veroorzaken Ook is er een grote kans op verstikkingsgevaar: als je hond per ongeluk een stuk gedroogde huid inslikt, kan zo’n stuk klem komen te zitten in de slokdarm of een ander deel van het spijsverteringssysteem.De meeste honden vinden runderhoefjes heerlijk om op te kauwen, gevuld met bijvoorbeeld schapenvet of paté zijn ze een ware traktatie. Hoefjes hebben echter erg scherpe randen. Een hond kan zijn bek en slokdarm ernstig beschadigen, zeker als hij per ongeluk een te groot stuk doorslikt. Vooral het laatste restje, hard en puntig, wordt nog wel eens in zijn geheeld ingeslikt.De mergpijp, Veel gehoord: “Als je een mergpijp kookt, wordt deze zacht en kan de hond deze makkelijk kapot bijten.” Dit is helaas een misverstand. Of je een mergpijp nu gekookt of ongekookt geeft, het blijven harde voorwerpen. De tanden kunnen er enorm van slijten en de hond kan vast komen te zitten met zijn kaak. Ook hier raden we aan om mergpijpen alleen onder toezicht te geven.Natuurlijk kunt u al deze varianten onder toezicht blijven geven, maar ik zou uw hond er echt niet alleen mee laten. Mijn testpanel van 5 Jacks zijn allemaal grote fan van kluiven. De Woefstok van Darf is en blijft ook een van de favoriete, maar jammer genoeg zijn die al een lange tijd niet op voorraad.De meiden hier hebben een kluif binnen een dag op en de weegschaal laat dat ook echt wel zien.Niet kluiven is ook geen optie. Ik merk dan al snel dat het tandsteen van de meiden in raptempo verschijnt.Zo heb ik eens de Tastybone aangeschaft en ik heb 5 fans…Nu heb ik sinds kort de Tastybone Quattro. Er komen wel losse stukjes vanaf, deze zijn ongevaarlijk. Deze kunnen ze gewoon opeten en komen er zonder problemen weer uit. Dit wordt ook onderbouwd door dierenartsen.Dan hoor ik nog wel eens wat klachten over de prijs, maar men vergeet dat de Tastybone echt weken meegaat en niet kapot te krijgen is….Hier ging er per hond toch wel een kluif per dag op à €4 euro, zeg 2 kluiven per week is toch al €32 euro per maand. Wow ik schrik er zelf eigenlijk van hoeveel een geld dat is. Het voordeel is dat het de behoefte van je hond om te kauwen vervult en ook nog eens lekker smaakt door de onweerstaanbare smaken waaruit je kan kiezen. Daarnaast zal door het kauwen, het tandvlees en het gebit van de hond sterker en gezonder worden en deze ook nog eens beschermen tegen infecties.Kortom ik en zeker onze 5 Jacks monster zijn enorme fan.Nu bij mij in de webwinkel : shop nu

Lees meer »

dat is 1.....

Nou zeg dan ben je net 1 jaar en ben je alweer voor de 2de loops. Darcy heeft als eerste "het broekje aan" en de andere 4 dames vinden dat eigenlijk helemaal niet zo goed idee.

Lees meer »

Pem is een bofkont.

Pem is een bofkontje:  zij kan kiezen uit een kast vol goeds en lekkers van #DARF 'S morgens krijgt zij 100 gram DARF KVV in afwisselende smaken en s avonds een bakje vol DARF VOL bites. ( koudgeperste brokken met 60%vleesgehalte) 100% natuurlijk, biologisch, zonder gluten...een prima alternatief voor vers vlees.Tussendoor smult ze van de verschillende gedroogde producten van #DARF. 100% vlees/vis zonder toevoegingen.Nieuwsgierig en gunt u uw hond ook het beste?Neem dan even contact met mij op of maak een afspraak en kom " proeven" met uw hond!!

Lees meer »

JRV Clubmatch

Zondag 2 juni was het eindelijk zover...de kampioensclubmatch van onze rasvereniging Jack Russell vrienden!

Lees meer »

Welkom op de nieuwe Just Jercha's

Nou nou daar zijn we dan Just Jercha's helemaal in het nieuw! De oudere website, ja die groene was zo verouderd dat het updaten steeds lastiger ging worden.....maar ja "hij" deed het nog he?

Lees meer »