22 april 2024

Week van de Teek

Week van de teek 2024

 

Van 22 tot en met 26 april 2024 is het de Week van de Teek.

 

Deze week is in het leven geroepen om aandacht te besteden aan dit kleine maar oh zo vervelende beestje. Een teek lijkt namelijk onschuldig, maar kan zowel mensen als dieren flink ziek maken.

 

De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties.

Wist u dat een onschuldige tekenbeet voor honden tot gevaarlijke complicaties kan leiden?

Een teek bij honden is vrijwel altijd ongevaarlijk als de teek op tijd verwijderd wordt. Toch kan een tekenbeet bij honden een enkele keer grote gevaren met zich meebrengen.

Misschien weet u niet precies hoe u uw hond op teken kunt controleren, of hoe u ze het beste kan verwijderen.

Vandaar dat ik, Christel van Just Jercha’s pets, dit blog heb geschreven met de meest nodige informatie!

Klopt er iets niet of heeft u een aanvulling dan kunt u dat in de reacties vermelden.

 

Lees meer »
8 oktober 2023

Spelen met uw hond

Samen spelen met je hond

 

Wanneer je denkt aan het samen spelen met je hond, kom je al gauw uit bij de, welbekende, werpstok met de al even bekende tennisbal. Ik hoef eigenaren van “tennisbalmalloten” niets te vertellen over de impact van een tennisbal op het gebit.

Nee een puurdere vorm van samenspel tussen hond en baas als bij Agility bestaat er, volgens mij niet. Het is echte hondensport. Oh ja en het baasje moet ook wel over een flinke conditie beschikken. Ik vind het altijd weer mooi om te zien, de wil “to please”, de natuurlijke wil om te bewegen en het belangrijkste, het plezier dat de hond uitstraalt.

 

Een goede beloning is essentieel in de hondensport maar waar beloon je uw hond nou echt mee? Just Jercha’s Pets, de hondenwebshop bij uitstek, is op zoek gegaan naar veilig en duurzaam maar vooral leuk hondenspeelgoed dat prima gebruikt kan worden als beloning voor gedane arbeid.

 

Onze zoektocht leverde Agilitytoys Tugtoys op.

Agilitytoys maakt duurzaam, sterk, trekspeelgoed voor de hond en helemaal handgemaakt kortom een must have voor ons assortiment in de webshop.

 

Het zou voor mij een stimulans zijn om te weten dat ik even lekker kon sjorren aan zo’n Tug toy, na het afleg- gen van het parcours, ik zou er zelfs sneller door gaan, als ik een hond zou zijn natuurlijk.

 

Wij hebben in ieder geval ons assortiment kunnen uitbreiden met dit motivatiespeelgoed van Agilitytoys. Neem maar eens een kijkje in onze dierenwebshop www.justjerchaspets.nl. Je vindt hier alle bijzonderheden over dit trek en beloningsspeelgoed.

 

Ik hoop dat hond en baas nog lang kunnen genieten van deze tak van hondensport. Geweldig voor de hond soms uitputtend voor de baas maar zoveel fun.

 

Ik beschrijf in dit blog mijn bewondering voor Agility, dit is echter maar één onderdeel van hondensport. De TuG van Agilitytoys kan natuurlijk altijd en overal gebruikt worden. Zowel als beloning bij alle vormen van hondensport of gewoon als een spelletje thuis.

 

MVG, ML

Lees meer »
18 maart 2023

Wanneer de zon weer gaat schijnen.

Wanneer de zon weer gaat schijnen.

 

De dagen worden langer en de temperatuur klimt langzaam uit het dal.

Mensen gaan weer naar buiten, de wandelingen worden langer.

Voorzichtig komen, hier en daar, de eerste parasols naar buiten en steeds vaker zie je de zonweringen naar beneden staan.

Alles ontwaakt met het stijgen van de temperatuur.

De zin, uit een zeer bekend liedje, “alles ziet er anders uit als de zon schijnt” is zo waar!

 

Er is echter ook een keerzijde aan deze. Voorjaarsachtige, omstandigheden.

Het legertje ongedierte ontwaakt ook, met name de teken baden zich graag in de zon en het liefst in de vacht van uw hond.

 

De Just Jercha’s Pets De-Luxe Teek2Go tekenband kan hier een effectieve oplossing voor zijn. Volledig handgemaakte kralenband met originele EM-X kralen.

 

 De fraai vormgegeven De-Luxe Teek2Go antitekenband is een waar sieraad voor uw hond en teken….die vinden er niets aan.

Door de jaren heen hebben wij veel reacties en ervaringen verzameld van hondeneigenaren die hun “beste maatje” hebben voorzien van een Teek2go, anti vlooien en tekenband van Just Jercha’s Pets.

Het zijn deze reacties en ervaringen die ons sterken en de energie geven om dit, onmisbare, sieraad te blijven aanbieden.

Het team van Just Jercha’s Pets maakt met heel veel liefde iedere Teek2Go tekenband met de hand en zorgt voor steeds weer een nieuwe De-Luxe variant.

Zo heeft u en lekkere lange wandeling met uw hond die, met de Teek2Go tekenband, de teken doet vluchten en een mooi , veilig en 100% natuurlijke sieraad heeft. Dat is toch WIN-WIN?

Kijk eens rustig rond op onze website: www.justjerchaspets.nl  voor ons nieuwe collectie en alle nodige informatie.

 

Lees meer »
17 oktober 2022

Dryup hondenbadjas

De hondenbadjas

 

Was ik vroeger, eigenlijk nog wel een beetje, iemand die een beetje raar opkeek van glitterjasjes en handtasjes voor honden, tegenwoordig kijk ik daar toch wel een beetje anders tegenaan. Goed die glitterjasjes, sjaaltjes en wat er nog meer te krijgen is kan nog steeds mijn goedkeuring niet verdragen, er zijn tegenwoordig toch wel functionele kledingstukken voor onze viervoetige vrienden te verkrijgen.

Ik zal er vandaag een uitlichten, de Dryup hondenbadjas een zeer functioneel kledingstuk.

Deze badjassen zijn gemaakt van 100 % katoen maar zodanig geweven dat we het badstof mogen noemen. Ze zijn er met en zonder lange mouwen. Zeker in dit en het komende jaargetijde een onmisbaar item voor de hondenbezitter. Na het uitlaten of het buitensporten, het zwemmen of bij wat voor activiteit dan ook, in ieder geval alles waar de hond nat van wordt is de badjas fantastisch.

De Dryup badjas voor honden neemt geweldig vocht op, de hond is zo droog, spieren blijven warm en door het draagcomfort zal de hond er geen hekel aan hebben. Ik, als iemand die vroeger nog weleens raar opkeek, bij kledingstukken voor huisdieren kan alleen maar zeggen dat deze badjassen zeer functioneel zijn. De auto blijft droog en schoon, binnenshuis blijft het schoon en droog, de hond blijft lekker warm en is snel droog. Dit is dus een kledingstuk voor honden waar je echt wat aan hebt en dat allemaal zonder glittertjes.

Meer informatie vind u op onze site: Dryup hondenbadjas

Lees meer »
1 maart 2022

Robuuste hondenkoeken

Robuuste hondenkoeken

 Het is en blijft zo Leuk om zelf uw hondenkoeken bakken!

Vandaag geprobeerd Robuuste hondenkoeken te bakken en ik zeg: geslaagd!! Dus uiteraard deel ik het recept met mijn vaste lezers.

 

 Zelf hondenkoekjes bakken is heel simpel met de matten van #Collory en veel leuker dan kopen in de winkel. En u bepaalt zelf de ingrediënten, dus ideaal voor honden met een allergie, overgewicht of juist lastige eters.

Bekijk nu onze nieuwe Collory bakmatten voor super prijzen.

 

Lees meer »
24 december 2021

🐟 Tuna Melt, hondenkoekjes met De Collory Bakmat 🐟

 

🎣Nog snel voor de kerst nog een paar mooie, gezonde koekjes met de Collory mat gebakken , want ook de honden mogen toch extra genieten met de kerstdagen?

Vandaag een van mijn favoriete recepten, een beetje "gepikt" en een beetje mijn eigen idee: 

 

🐟De Tuna Melt, hondenkoekjes:🐟

 

Ingrediënten:

🎏 blikje tonijn op water ( 150gr uitgelekt)

🧀50 ml kokosmelk ( karnemelk/hüttenkäse/yoghurt)

🎏4-6 eetlepels Parmezaanse kaas

🧀3 eieren

🎏aardappelzetmeel

🧀1 eetlepel zonnebloemolie

🎏1 theelepeltje  groene spirulina poeder. ( kan, maar niet noodzakelijk)

 

Werkwijze:

🧀meng de eieren, kokosmelk, zonnebloemolie en de Parmezaanse kaas goed door elkaar.

🎏Voeg al roerende de aardappelzetmeel toe tot dat er een mooie substantie ontstaat ( vergelijkbaar met pannenkoek beslag)

🍪Verdeel het over de bakmat(ten) en laat het even rusten.

🎏20 a 30 minuten in de oven op 150°.

 

🎣Let op dit zijn richtlijnen, iedere oven is anders dus houd de koekjes goed in de gaten.

🧀Even af laten koelen, aan de lucht laten drogen en dan Genieten!

🎣Dit zijn een van de lievelingsrecepten van onze 4 honden meidjes.

 

🤶 Just Jercha's Pets wenst iedereen hele fijne en Smakelijke feestdagen !

 

Lees meer »

Teek2Go, anti-teek (en vlooien)band de hit van 2021

“Als teek ben je dus nergens meer veilig in dit land. Het is gewoon verschrikkelijk, vroeger kon je nog wel eens lekker, ongegeneerd, je eigen volzuigen op de hond van een willekeurige voorbijganger. Tegenwoordig is dat er niet meer bij, de oorzaak: hondeneigenaren hebben de anti-teken en vlooienbanden omarmt. Alle soorten en maten heb ik de revue al zien passeren, gif, natuurlijk, kralen, magneten ik heb gewoon geen leven meer.”

Lees meer »

Goughnuts is een zege!

Al zolang wij honden hebben, zijn wij op zoek naar een speelgoed dat niet scheurt, breekt of in duizend stukjes de lucht ingaat wanneer onze vijf monsters, gelijktijdig, hun bijtkracht demonstreren. Regelmatig hebben wij denkbeeldige begrafenissen gehad van varkentjes, schaapjes, tennisballen enfin wat voor soort poppetjes of speelgoed dan ook. Altijd eindigde trek en bijtspelletjes in hetzelfde scenario, rondvliegende witte plukken opvul spul danwel plastic stukken van wat eens een geheel was en een laatste gang naar de prullenbak. Hier moet toch een alternatief voor zijn. Lang hebben we gezocht, soms was een tip van hondenbezitters met hetzelfde probleem voldoende, om ons in de goede richting te dirigeren. Uiteindelijk zijn wij in Amerika beland, hier wordt een bijna onverwoestbaar speelgoed gefabriceerd wat maar een doel dient: de Goughnuts! (bijna) onverwoestbaar speelgoed wat veilig is voor de hond. Dit speelgoed is van duurzaam rubber en heeft een levenslange garantie. Uiteraard waren wij zeer geïnteresseerd maar sceptisch. Levenslange garantie is best lang zeg maar. Toch bleek het allemaal waar te zijn, de Goughnuts ringen en de Goughnuts sticks zijn voorzien van een andere kleur kern, is deze kern zichtbaar dan is het speelgoed niet meer veilig voor uw hond. Rood is NO. Stuur het speelgoed terug en Goughnuts vervangt deze. Er zijn ook andere speeltjes, zonder binnen kern, maar met dezelfde garantie. Is uw Goughnuts beschadigd wordt deze, uiteraard na beoordeling, vervangen. Na gesprekken met de fabrikant en onze leverancier hebben wij besloten om dit speelgoed te laten testen door ons sloopbedrijf, de firma vijf Jack Russells, ik weet niet of het aan mij lag maar ik meende toch enige teleurstelling te bespeuren dat de Goughnuts niet direct kapot ging maar ze vonden het geweldig. Natuurlijk willen wij dit niet voor ons zelf houden en hebben besloten de Goughnuts op te nemen in ons assortiment. Voor elke soort bijter zacht, hard, keihard is er een Goughnuts. Kijk voor meer informatie maar even op de website www.justjerchaspets.nl , ik ga lekker naar buiten met de honden en de GoughNut gaat mee.

Lees meer »

dat is 1.....

Nou zeg dan ben je net 1 jaar en ben je alweer voor de 2de loops. Darcy heeft als eerste "het broekje aan" en de andere 4 dames vinden dat eigenlijk helemaal niet zo goed idee.

Lees meer »

Pem is een bofkont.

Pem is een bofkontje:  zij kan kiezen uit een kast vol goeds en lekkers van #DARF 'S morgens krijgt zij 100 gram DARF KVV in afwisselende smaken en s avonds een bakje vol DARF VOL bites. ( koudgeperste brokken met 60%vleesgehalte) 100% natuurlijk, biologisch, zonder gluten...een prima alternatief voor vers vlees.Tussendoor smult ze van de verschillende gedroogde producten van #DARF. 100% vlees/vis zonder toevoegingen.Nieuwsgierig en gunt u uw hond ook het beste?Neem dan even contact met mij op of maak een afspraak en kom " proeven" met uw hond!!

Lees meer »

JRV Clubmatch

Zondag 2 juni was het eindelijk zover...de kampioensclubmatch van onze rasvereniging Jack Russell vrienden!

Lees meer »

Welkom op de nieuwe Just Jercha's

Nou nou daar zijn we dan Just Jercha's helemaal in het nieuw! De oudere website, ja die groene was zo verouderd dat het updaten steeds lastiger ging worden.....maar ja "hij" deed het nog he?

Lees meer »