Teek2Go, anti-teek (en vlooien)band de hit van 2021

Gepubliceerd op 17 april 2021 om 11:40

“Als teek ben je dus nergens meer veilig in dit land. Het is gewoon verschrikkelijk, vroeger kon je nog wel eens lekker, ongegeneerd, je eigen volzuigen op de hond van een willekeurige voorbijganger. Tegenwoordig is dat er niet meer bij, de oorzaak: hondeneigenaren hebben de anti-teken en vlooienbanden omarmt. Alle soorten en maten heb ik de revue al zien passeren, gif, natuurlijk, kralen, magneten ik heb gewoon geen leven meer.”


Dit zou zomaar een berichtje of een tweetje kunnen zijn, ware het niet dat teken geen berichtje of tweetje kunnen fabriceren.
Het is echter wel een gegeven dat er momenteel heel veel anti-teken en vlooien middelen op de markt zijn.

Werken ze allemaal? Ik kan daar geen antwoord op geven, ik kan alleen maar afgaan op persoonlijke ervaringen die met ons gedeeld worden. Door de klimaatverandering en daaruit voortkomende lange, droge, warme periodes zien we een enorme toename aan teken en vlooien, er moest dus iets gebeuren. Wat kun je het beste gebruiken, het antwoord moet ik schuldig blijven. Ik ken zat verhalen van een hondenbezitters wiens honden een enorme allergische reactie krijgen van een pipet  in de nek. Andere hebben juist weer uitstekende ervaringen met pipetjes. Dit geeft maar weer aan hoe moeilijk het is.

De Seresto -banden behoren ook tot een van de betere keuzes, maar ja die is niet op een natuurlijke basis.

Ik denk dat er op geen enkel product 100% garantie gegeven kan worden. Tegenover elk succesverhaal staat ook een negatieve ervaring.

 

In dit blog breng ik de Teek2GO EM-X anti-teken (en vlooien) band van Just Jercha's Pets voor het voetlicht.

De Teek2Go Geen druppels, tabletten of chemische banden waarbij toch een hoeveelheid gif in het bloed van uw huisdier terecht komt, maar een leuk geknoopte band met 100% originele, veilige EM-X  kralen die ervoor zorgen dat u uw hond minder aantrekkelijk wordt voor teken en vlooien en dus minder snel gebeten zal worden.

Maar de vraag blijft : “werkt het ook echt?”. 

Succes verhalen worden afgewisseld met mindere resultaten. Ik moet zeggen dat de succes verhalen in de meerderheid zijn. Het is tevens zo dat ik, als hondeneigenaar, ook wel eens negatieve ervaringen heb gehad met een conventionele teken en vlooienpipet, dan heb ik toch zoiets van liever iets natuurlijks zoals de EM-X kralen band dan iets met gif. Een groot voordeel vind ik dat het ook geschikt is voor drachtige teefjes en pups.

Uiteraard een geheel persoonlijke mening. Wat ik wel kan zeggen is dat de combinatie Zoolekker schapenvet met knoflook dagelijks door het eten en een prachtige Just Jercha’s Pets Teek2GO EM-X kralen anti-teken & vlooienband het goed doet, tot op heden geen teek of vlooi bij onze meiden. Geluk? Werkt het echt? Ik kan alleen maar zeggen , mijn honden dragen ze en mocht het nou toch niet helemaal werken….het zijn ook prachtige sieraden.


Bedankt voor het lezen en tot het volgende blog!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.