Hondenpuzzel My Intelligent Pets/ My Intelligent Dogs

 

Wij zijn trots dat we nu een officieel verkooppunt zijn van de uitdagende en duurzame hondenpuzzels van My intelligent Dogs.

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging voor uw hond?

Kijk dan eens naar onze houten hondenpuzzels van My Intelligent Pets!

Een honden puzzel van My Intelligent Dogs traint de concentratie en behendigheid van uw hond en stimuleert zijn natuurlijke instincten van nieuwsgierigheid, speeldrang en reukvermogen. Dankzij de vele variabele ontwerpen en losse onderdelen, die u kunt verwijderen, is iedere hondenpuzzel geschikt voor zowel een beginnende als een gevorderde puzzelaar.

 

Alle elementen van de puzzels zijn los. U kunt  de lades, pionnen, hoedjes en het dekseltje daardoor gemakkelijk schoonmaken. 

 

Hondenpuzzels 

Alle My Intelligent Dogs spellen zijn gemaakt van hoogwaardig  FSC gecertificeerd hout de kunststof onderdelen zijn gemaakt van Polypropylene dat geschikt is voor gebruik met voedingswaren.

 

Wist u dat mentale spelletjes stress, agressie en angst van honden vermindert?

 

Twijfelt u, kunt u niet kiezen, wilt u graag meer informatie of wilt u een hondenpuzzel komen uitproberen in onze dierenwinkel?... dat kan!

Wel graag even een afspraak maken en jullie zijn van harte welkom in mijn winkeltje!

Waarom puzzelen met u hond?

 

Hersenwerk oftewel puzzelen met uw hond is het spelen met kant en klare puzzels. Deze hondenpuzzels zijn er in alle soorten en maten en in verschillende moeilijkheidsgraden. Voor ieder wat wils!
Deze hondenpuzzels bevatten allerlei onderdelen die weg genomen, opgetild, gedraaid, verschoven of op een andere manier verplaatst moeten worden voor een beloning.

Dit doet de hond met zijn neus, bek of poten. Het puzzelen met uw hond is een leuke afwisseling om toe te voegen aan het dagelijks leven van uw hond. Het snuffelen en de concentratie die ervoor nodig zijn, maken uw hond mentaal moe en geven hem of haar een voldaan gevoel. Het is een ontspanning die ook een inspanning vergt. Net als denksport voor mensen. De honden leren hierbij probleemoplossend te denken. Een paar minuten per dag is al genoeg!
Met een hondenpuzzel stimuleert u alle zintuigen van uw hond en worden zijn of haar hersens flink aan het werk gezet. Baas en hond krijgen een hechtere band, want u speelt het spel samen.

 

Hondenpuzzel-hondenintelligentiespel

 


Het puzzelen met je hond is een leuke afwisseling om toe te voegen aan het dagelijks leven van je hond. Het snuffelen en de concentratie die ervoor nodig zijn, maken je hond mentaal moe en geven een voldaan gevoel wanneer hij de beloning vindt. Het is inspanning die uiteindelijk voor een ontspanning zorgt.

 


* Hersenwerk = Samenwerken, hierdoor versterkt de band tussen baas en hond


* Het stimuleert het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes kan maken.


* Hersenwerk zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond


•*Het kan helpen angsten te overwinnen

 


* Het geeft afleiding in spannende situaties


* Het vergroot de concentratie en zelfbeheersing


* Het stimuleert jonge honden om te ontdekken


* Het helpt puberhonden om te leren focussen


* Houdt volwassen honden alert en fit


* Hersenwerk stimuleert de zintuigen

 


En bovenal: het is genieten voor baas en hond!!

 

Houd altijd toezicht tijdens het spelen en laat de hond niet op het speeltje kauwen.

 

Leer de hond hoe hij de puzzel moet gebruiken om te spelen en om samen plezier te hebben.

Zet de puzzel weg na het spelen tot de volgende keer.