Ook met kauwen staat veiligheid voorop

Gepubliceerd op 14 november 2019 om 20:42

Naar aanleiding van een aantal vragen met betrekking tot de voordelen van de Tasty Bones hier mijn advies:
De Tastybone is uitermate geschikt voor honden die op een veilige manier graag ergens aan kauwen of knagen. U kunt met een gerust hart uw hond met de Tastybone alleen laten.
Natuurlijk zijn er tal van puur natuur kluiven, maar de buffelhuid kan zorgen voor fikse verstoppingen en diarree veroorzaken Ook is er een grote kans op verstikkingsgevaar: als je hond per ongeluk een stuk gedroogde huid inslikt, kan zo’n stuk klem komen te zitten in de slokdarm of een ander deel van het spijsverteringssysteem.
De meeste honden vinden runderhoefjes heerlijk om op te kauwen, gevuld met bijvoorbeeld schapenvet of paté zijn ze een ware traktatie. Hoefjes hebben echter erg scherpe randen. Een hond kan zijn bek en slokdarm ernstig beschadigen, zeker als hij per ongeluk een te groot stuk doorslikt. Vooral het laatste restje, hard en puntig, wordt nog wel eens in zijn geheeld ingeslikt.
De mergpijp, Veel gehoord: “Als je een mergpijp kookt, wordt deze zacht en kan de hond deze makkelijk kapot bijten.” Dit is helaas een misverstand. Of je een mergpijp nu gekookt of ongekookt geeft, het blijven harde voorwerpen. De tanden kunnen er enorm van slijten en de hond kan vast komen te zitten met zijn kaak. Ook hier raden we aan om mergpijpen alleen onder toezicht te geven.
Natuurlijk kunt u al deze varianten onder toezicht blijven geven, maar ik zou uw hond er echt niet alleen mee laten.
Mijn testpanel van 5 Jacks zijn allemaal grote fan van kluiven. De Woefstok van Darf is en blijft ook een van de favoriete, maar jammer genoeg zijn die al een lange tijd niet op voorraad.
De meiden hier hebben een kluif binnen een dag op en de weegschaal laat dat ook echt wel zien.
Niet kluiven is ook geen optie. Ik merk dan al snel dat het tandsteen van de meiden in raptempo verschijnt.
Zo heb ik eens de Tastybone aangeschaft en ik heb 5 fans…Nu heb ik sinds kort de Tastybone Quattro.
Er komen wel losse stukjes vanaf, deze zijn ongevaarlijk. Deze kunnen ze gewoon opeten en komen er zonder problemen weer uit. Dit wordt ook onderbouwd door dierenartsen.
Dan hoor ik nog wel eens wat klachten over de prijs, maar men vergeet dat de Tastybone echt weken meegaat en niet kapot te krijgen is….
Hier ging er per hond toch wel een kluif per dag op à €4 euro, zeg 2 kluiven per week is toch al €32 euro per maand. Wow ik schrik er zelf eigenlijk van hoeveel een geld dat is.
Het voordeel is dat het de behoefte van je hond om te kauwen vervult en ook nog eens lekker smaakt door de onweerstaanbare smaken waaruit je kan kiezen. Daarnaast zal door het kauwen, het tandvlees en het gebit van de hond sterker en gezonder worden en deze ook nog eens beschermen tegen infecties.
Kortom ik en zeker onze 5 Jacks monster zijn enorme fan.
Nu bij mij in de webwinkel : shop nu

Heeft u nog vragen dan hoor ik ze graag en ik ontvang graag foto’s en/of filmpjes van enthousiaste honden.

Liefs, Christel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.