dierenwebwinkel gezondheid

Honden puzzels en hersenwerkjes

Ninna Ottosson

Trixie

Allerlei


Waarom puzzelen met uw huisdier?

Hersenwerk oftewel puzzelen met uw hond is het spelen met kant en klare puzzels. Deze hondenpuzzels zijn er in alle soorten en maten en in verschillende moeilijkheidsgraden. Voor ieder wat wils!
Deze puzzels bevatten allerlei onderdelen die weg genomen, opgetild, gedraaid, verschoven of op een andere manier verplaatst moeten worden voor een beloning. Dit doet de hond met zijn neus, bek of poten. Het puzzelen met uw hond is een leuke afwisseling om toe te voegen aan het dagelijks leven van uw hond. Het snuffelen en de concentratie die ervoor nodig zijn, maken uw hond mentaal moe en geven hem of haar een voldaan gevoel. Het is een ontspanning die ook een inspanning vergt. Net als denksport voor mensen. De honden leren hierbij probleemoplossend te denken. Een paar minuten per dag is al genoeg!
Met een hondenpuzzel stimuleert u alle zintuigen van uw hond en worden zijn of haar hersens flink aan het werk gezet. Baas en hond krijgen een hechtere band, want u speelt het spel samen.
Waarom hondenpuzzels?
Het puzzelen met je hond is een leuke afwisseling om toe te voegen aan het dagelijks leven van je hond. Het snuffelen en de concentratie die ervoor nodig zijn, maken je hond mentaal moe en geven een voldaan gevoel wanneer hij de beloning vindt. Het is inspanning die uiteindelijk voor een ontspanning zorgt.
* Hersenwerk = Samenwerken, hierdoor versterkt de band tussen baas en hond
* Het stimuleert het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes kan maken.
* Hersenwerk zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond
•*Het kan helpen angsten te overwinnen
* Het geeft afleiding in spannende situaties
* Het vergroot de concentratie en zelfbeheersing
* Het stimuleert jonge honden om te ontdekken
* Het helpt puberhonden om te leren focussen
* Houdt volwassen honden alert en fit
* Hersenwerk stimuleert de zintuigen
En bovenal: het is genieten voor baas en hond!!

Houd altijd toezicht tijdens het spelen en laat de hond niet op het speeltje kauwen. Leer de hond hoe hij de puzzel moet gebruiken om te spelen en om samen plezier te hebben. Zet de puzzel weg na het spelen tot de volgende keer.
Ik heb een aantal spellen voor u uitgezocht dus kijkt u rustig rond en heeft u vragen dan hoor ik ze graag.