Over Ons

 Wij zijn Christel & Lucien. Wij hebben twee “volwassen” kinderen en momenteel vijf Jack Russell terriërs.

Samen met Lucien en onze kinderen zijn wij de eigenaren van Jack Russell Kennel “Just Jercha’s “.

Het is allemaal begonnen in Maart 2004 in Berkel en Rodenrijs, de geboorte van Proud Percy van ‘t Baci

en onze eerste Jack Russell.

 

Mochten er nog mensen zijn die niet geloven in het JR virus....geloof me dat bestaat!
Van het een kwam het ander, vaak gehoord: “mooi hondje, daar moet je mee showen”.
Zo gezegd, zo gedaan!
De eerste keer dat je daar staat ( als supporter van Christel en Percy uiteraard) zo spannend. Het keurrapport bevestigd, wat wij natuurlijk allang wisten…, “mooi hondje, daar moet je mee fokken”. De meeste van onze trouwe lezers weten nu al: die is verkocht ,die zit voor de rest van zijn leven in de Jack Russells…gelukkig wel!
Zo gezegd, zo gedaan!
Kennelnaam bij de Raad van beheer aangevraagd. In 2006 is de kennelnaam Just Jercha's goedgekeurd door de Raad van beheer. We hebben gekozen om de eerste letters van onze kinderen in de naam terug te laten komen, vandaar Jer(ry) en Cha(relle). Zo werden wij de trotse eigenaren van Jack Russell terriër kennel: Just Jercha's.
Oke een nestje fokken? , dan gaat niet lukken met alleen een reutje, dus er moest ook een teefje bij komen.
Zo gezegd, zo gedaan!
Na een korte zoektocht vonden wij in 2005 onze stammoeder: Fear of the Fox Howdy Djessie.
"Van het een kwam het ander" en in 2008 werden Proud Percy en Howdy Djessie de gelukkige ouders van een prachtige 6-ling.
Ons eerste nestje was een feit!


Het fokken heeft ons heel veel gebracht.
Vreugde, wanneer de pups allemaal gezond en wel ter wereld zijn gekomen en moeder hond de bevalling goed heeft doorstaan.
Verdriet, soms gaat het dus niet goed en moet je al afscheid nemen van een pup voordat hij of zij goed en wel een hond is geworden. Dat is hard en pijnlijk maar het hoort er nou eenmaal bij.
Vreugde en verdriet wanneer de hondjes oud en wijs genoeg zijn om mee te gaan met de nieuwe baasjes. Vreugde omdat deze baasjes zo blij en gelukkig zijn met hun nieuwe viervoeter, verdriet omdat.....”het zijn gewoon mijn hondjes” …...bijna acht weken, 24 uur per dag zijn wij met ze bezig geweest, eten gegeven en, dit zelfde eten, een paar uur later weer opgeruimd, mee gespeeld, gesocialiseerd dus auto,school,supermarkt enz enz..natuurlijk ook de eerste verwonding aan neus, voeten en of handen want de tandjes van een pup zijn namelijk heel scherp.


Gelukkig helpt het hele gezin mee, vele handen maken licht werk.
We hebben in de loop der jaren veel mooie vriendschappen overgehouden aan het fokken. In 2014 zijn wij betrokken geweest bij de oprichting van “Jack Russell Vrienden” een erkende rasvereniging voor de Jack Russell terriër. Begonnen met een handje vol leden en uitgegroeid tot een volwaardige vereniging met, ruim over de honderd leden.
Momenteel is Lucien secretaris en Christel redacteur van de nieuwsbrief bij de rasverening Jack Russell vrienden.
Zoals u ziet, ons "Jack Russell leven" houdt niet op met af en toe een nestje fokken.
Wij hopen nog lang betrokken te blijven bij dit geweldige ras.


Helaas hebben wij onlangs afscheid moeten nemen van onze Proud Percy, maar hij leeft verder in al die gezonde, leuke, lieve en mooie pups die hij heeft voortgebracht. Natuurlijk zijn wij blij en trots op al onze honden maar de eerste blijft toch speciaal.Just Jercha's Pets

Just Jercha´s Pets is een online dierenwebshop die gespecialiseerd is in exclusieve en bijzondere producten voor uw hond en kat. Producten die een toegevoegde waarde hebben voor alle honden, katten en hun baasjes.

Waarom kiezen wij voor Darf?

Wij hebben al heel wat jaren honden, gezonde honden. Dat laatste vinden wij heel belangrijk. De gezondheid van de hond begint bij de basis: de voeding!
Wij voeren de Darf producten. Diepgevroren vers vlees, maar ook uitgeperst droogvoer met 3200 gr vlees per kilo, blikvoeding met meer dan 60% vlees enz enz

Voor de productie van Darf worden uitsluitend grondstoffen gebruikt die ze bij de Groene weg Slagerij of partners inkopen. Darf is uniek!  Darf bevat geen toegevoegde koolhydraten of andere vulmiddelen. Ook bevat Darf geen conserveringsmiddelen of geur-en smaakstoffen. Darf is ook gluten vrij.
Darf is er in verschillende samenstellingen van konijn tot kip van hert tot vis van lam tot pens..

voor volwassenen en pups....enz enz
De honden vinden het heerlijk, zelfs de kieskeurige hier in de roedel.
Omdat wij hier volledig achter staan en zeer tevreden zijn, hebben we besloten om deze producten niet alleen voor ons zelf te houden, maar dit ook te delen met een ieder die de gezondheid van zijn of haar hond(en) belangrijk vindt. 

Bij ons verkrijgbaar en vanaf nu in onze webwinkel: Just Jercha's Pets

Nieuwsgierig naar deze producten en/of  wilt u meer informatie stuur een berichtje met door het invullen van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op tel: 0621225208.